Door Erik Arts

Dossier Nigeria


Dit voorval noemen we Dossier Nigeria, omdat toch blijkt dat de Nigeriaanse groeperingen vele slachtoffers maken en de overheid hier (nog) niets aan doet.
De gedupeerde kwam In 2013 in contact met een vrouw via Lexa.nl. Na verloop van tijd verliep er een wekelijks contact via pc of telefoon.
De vrouw deed zich voor als zijnde een zakenvrouw en op een gegeven moment vroeg zij geld aan het slachtoffer om goederen voor haar bedrijf te kunnen betalen.
Zij gaf bedrijfsnamen op die te herleiden waren op internet en betrouwbaar overkwamen.
Zo werd er uiteindelijk een gezamenlijk bedrag overgemaakt van enkele tonnen.
Toen er uiteindelijk een contact plaats zou gaan vinden in Engeland, kwam het slachtoffer via een instantie erachter dat ‘zijn vriendin’ daar niet bestond.
Dit zorgde voor de nodige wantrouwen. Van dit voorval is aangifte gedaan bij de politie die er niets aan doet!

Hierna is dit voorval bij ons recherchebureau neergelegd en er kon na vrij kort onderzoek worden vast gesteld dat het Nigeriaanse fraude betrof, maar wel dat er genoeg onderzoeksgronden voor de politie aanwezig zijn. Datingfraude heeft (nog) geen prioriteit.
Het slachtoffer hebben wij geadviseerd onmiddellijk het contact te verbreken en zeker geen betalingen meer te doen.
Wat ons het meeste raakt is dat velen zullen denken ‘eigen schuld, dikke bult’. Deze bekrompen gedachte kunnen wij niet delen.
Iedereen wordt eens of meerdere keren in zijn leven opgelicht!
Oplichters zijn zo geraffineerd dat iedereen hier in trapt. Ook u! Uit ervaring weten wij dat slachtoffers uit schaamtegevoel vaak geen aangifte doen bij de politie.
Ondanks de lage prioritering adviseren wij toch altijd aangifte te doen. Anders kan de overheid hier nooit iets aan doen.

Omdat wij tevens recherchebureau en adviesbureau zijn, hebben wij dit onderzoek niet in rekening gebracht. Uit onderzoek kwam namelijk vast te staan dat deze organisatie te omvangrijk en gevaarlijk is om iets tegen te ondernemen. Daarbij is het bedrag hoogstwaarschijnlijk ‘veilig gesteld’.
Bij kans op verhalen van betaalde bedragen zullen wij uiteraard wel onkosten in rekening brengen. U kunt ons altijd contacteren via onze website. U blijft altijd anoniem!

Uiteraard willen wij u niet de foto’s onthouden van de ‘dame in kwestie’. Herkent u haar en/of bent u opgelicht met dezelfde foto’s? Meld het ons via de link op deze website.

 Herkent u haar en/of bent u opgelicht met dezelfde foto’s? Meld het ons via de link op deze website.


U kunt verzekerd zijn dat uw gegevens anoniem blijven en wij nooit zonder uw toestemming zaken openbaar maken. Wellicht wordt deze zaak, samen met de uwe, alsnog aangepakt.
Dit slachtoffer heeft toestemming gegeven om te voorkomen dat er meer slachtoffers zullen vallen. Waarvoor dank!



 

Bij twijfel aarzel niet om contact met ons op te nemen.


Als het onderzoek is afgerond kunnen wij u vragen uw verhaal ( uiteraard anoniem) ter beschikking te stellen aan www.datingbedrog.nl
Door het vermelden van ervaringen kunnen zij weer trachten te voorkomen dat er nieuwe datingbedrog-slachtoffers ontstaan. Samen staan we sterk, weet u nog?

 



 

 

Partner website :

 

De datingbedrog stelregels:

Maak nooit geld over aan iemand die je niet persoonlijk kent !
Geld over gemaakt via Western Union of Moneygram ben je KWIJT
Correspondeer via de website waar je op staat en wordt benadert
Op deze manier is je gewone e-mail adres (meestal) veilig voor oplichters
Geef NOOIT je telefoonnummer en/of huis adres voor je helemaal zeker bent
(spreekt voor zich)
Doe aangifte bij de politie als je bedonderd bent
Met een proces verbaal in de hand sta je sterker