English (this is google translation of this page, it may not be perfect but atleast it gives an impression)

SMS-Bedrog met nep profielen

Brief aan de tweede kamer fractie van de SP
Nieuwe regels voor SMS diensten

ConsumentenBond verliest SMS zaak
Kijk uit met verrassings SMSjes

Je kunt   echt op alle gratis dating pagina's advertenties tegenkomen waarop je antwoorden krijgt als hieronder :


Ik zou zeggen stuur me eens een keer een berichtje en dan zien we vanzelf wel waar we samen kunnen eindigen.
Dit kun je dan doen als volgt stuur:
Cordelia (dan je bericht) naar 7733  en dan zal ik zodra ik kan iets naar je terugsturen ok?

of

Contact zoeken gaat heel gemakkelijk. Je begint elke sms met FOR MIRIAM (dan je bericht) en als nummer vul je 7733 in. Natuurlijk is het niet  perfect maar het is dan ook maar tijdelijk voor een eerste indruk. Ik zou  zeggen geef het een kans want een buil kan je er denk toch niet aan vallen.

of

Ik hoop dat jij die man voor mij bent stuur dan even GA (spatie) RIS naar 7733, doe dit wel voor ieder berichtje en ik zal je zo snel mogelijk terug smssen. Dit wil ik alleen maar voor het eerste begin doen en hier zeker niet heel lang gebruik van maken.

Er zijn in Nederland meerdere oplichters actief die er enkel en alleen op uit zijn om rijk te worden aan het bedonderen van mensen die op advertenties en reacties ingaan waarbij de "dame" contact wil  via een SMSbox


Dit is echt allemaal pure oplichterij want geen van die "dames" is echt en je zit gelijk aan een SMS abonnement vast , maar daar kom je pas een maand later achter als je merkt dat er en enorm bedrag wordt afgeschreven door je mobiele telefoon aanbieder.


Hier zie je geen cent van terug , want je bent zelf zo dom geweest om er in te trappen en je telefoon aanbieder en het zal een hele kluif worden om van dit oplichters abonnement af te komen ..

nog een voorbeeld ingestuurd op 2 december 2009:


hallo

ik heb voor de lol gereageerd op een advertentie onder de noemer:politieagente zoekt serieuse relatie op www.koopjespullen.nl
na enkele mailtjes was de lol er al weer vanaf, ik was nieuwsgierig naar de mailtjes en de persoon die dacht mij te kunnen bedonderen ik heb dan ook mezelf afgemeld en kreeg inderdaad een mailtje waarin stond dat ik geen smsdiensten meer zou ontvangen
nou mooi niet ik wordt nu geterroriseerd met mailtjes waar ik niet op zit te wachten.
het mailadres is juliakex@hotmail.com ordnr julia zenden naar 5665 het vervelende is dat ik m'n prepaid niet kan op waarderen met 10 euro of de smsjes vliegen me om de oren
ik open ze niet eens omdat ze herkenbaar zijn als 3 korte smssignalen achter elkaar maar na controle is m'n beltegoed van mun prepaid telefoon op ik overweeg nu om een ander toestel met een nieuwe simkaart en nummer aan te schaffen in de hoop dat ik niet meer lastig gevallen wordt door wat als een lolletje begon maar nu toch behoorlijk irritant wordt

m.v.g *****
 


  Kijk uit met verrassings SMSjes

IEDEREEN met een mobiele telefoon kan een SMSje krijgen met de boodschap: "je hebt een anoniem liefdes SMS gekregen, wil je weten wie het is ? SMS dan ja naar 4567 "
Dit is pure oplichterij ,
reageer daar niet op want als je dat doet, zit je gelijk vast aan een of ander duister abonnement a 3 euro per ontvangen bericht.
Deze berichten worden gewoon lukraak naar mobiele nummers gestuurd, je hoeft je nummer hier niet eens voor te hebben ingevuld op een louche website..


Brief aan tweede kamer

Ik heb een e-mail aan de fractie van de SP geschreven omdat zij de enige fractie zijn die echt reageren op klachten van burgers
Inmiddels is er groot bewijs dat die "betalen voor een ontvangen SMS" bijna alleen voor rottigheid word gebruikt en het tijd wordt dat deze mogelijkheid bij wet wordt verboden hieronder een copie :

 

Geachte Sp fractie

Ik ben de webmaster van www.datingbedrog.nl

Deze website waarschuwt tegen oplichters die de dating wereld verzieken met diverse manieren om menesn te bestelen ..

Het is altijd zeer moeilijk om voldoende informatie te verzamelen om de identiteit los te krijgen van die oplichters zodat ze worden aangepakt ..

En nu denk ik dat ik iemand van uit het oplichters wereldje van betaalde SMS services heb die verklaringen kan geven waaruit blijkt dat echt 90% van die SMS aanbieders oplichters zijn die geen enkele smerige truc on aangewend zullen laten om mensen in de val van dat SMS abonnement te lokken .
Ik durf me af te vragen of niet alle nachtelijke reclames voor SMS ero dating en wat voor SMS dating dan ook, oplichting zijn ..
Al deze vrouwen komen uit de duim van de oplichters die deze services runnen ..

Er zijn een paar jaar geleden gedrag regels gekomen voor deze betaalde SMS services , maar daar houdt niemand zich aan, of er wordt gewoon niks tegen gedaan ...

In verband met de klachten die ik heb ontvangen denk ik dat hier genoeg grond kan worden gevonden om dit gehele "betalen voor ontvangen SMSjes" per wet te verbieden.

het is een systeem dat grotendeels door oplichters wordt gebruikt , en de bedrijven die wel een integere sms service geven, kunnen wel een andere betalingsmogelijkheid bieden ..
Zoals een prepay tegoed via IDEAL op hun internet website

Ik denk echt dat de nederlandse bevolking voor miljoenen wordt bestolen door deze SMS oplichters..

Zou hier een serieus item van gemaakt worden ? gewoon verbieden ?

Ik hoor graag een ractie en ik heb een copie van deze brief op mijn website www.datingbedrog.nl geplaatst omdat ik denk dat de SP de enige partij is die dit soort klachten begrijpt en niet eerst aan aan mogelijke financiele schade van de betrokken bedrijven denkt..
Het zijn bedrijven maar oplichters, die berecht horen te worden , er is geen economische schade ..

M.Vr Gr webmaster www.bedrog.nl

Wordt vervolgd.......


Nieuwe scherpere regels rond SMS diensten

  Bron:   KASSA van de VARA

Het regelt al jaren klachten van jongeren die torenhoge telefoonrekeningen ontvangen. Je denkt een nieuwe ringtone, een spelletje of wallpaper aan te vragen met één sms’je en vervolgens zit je vast aan een ongewild en peperduur abonnement. Een kwart van alle jongeren is dit weleens overkomen en dat kost hen tussen de 10 en 250 euro.

Consumenten worden per 1 maart 2010 beter beschermd tegen misleidende sms-diensten. Staatssecretaris Heemskerk komt met een pakket aan nieuwe regels en hij ontwikkelt ook nieuwe wetgeving. Lees hier de brief van staatssecretaris Heemskerk aan de Tweede Kamer.

Wat gaat er veranderen?
Sinds 2003 bestaat er een Gedragscode sms-dienstverlening, maar die werkt niet. Er komen nog steeds 500 klachten per maand binnen. Vanaf 1 maart 2010 moet glashelder zijn dat je een sms-abonnement aangaat en wat de kosten per week zijn. Dat moet verplicht in de eerste regel van een gratis sms’je staan. Daarnaast zijn prijsvragen en quizzen verboden waarmee je stiekem aan een sms-abonnement vastzit. Ook zijn sms-diensten verboden die niet waarmaken wat ze beloven, zoals friend tracker. Met deze dienst zou je kunnen zien waar je vrienden zich bevinden, maar dat is helemaal niet zo. Ook komen sms-aanbieders op een zwarte lijst te staan als ze zich niet aan de nieuwe gedragscode houden. En consumenten die ruzie hebben over hun hoge telefoonrekening hoeven die niet meer eerst te betalen. Bij een conflict wordt de rekening opgeschort, totdat duidelijk is of de klacht terecht is.

Geen regels voor reclames
In de nieuwe gedragscode voor sms-diensten is niets geregeld over misleidende reclames op tv en internet. Uit de advertenties blijkt niet duidelijk hoeveel zo’n abonnement nu per week of maand kost. Volgens Jilles van den Beukel, de voorzitter van de Stichting SMS-gedragscode wordt hard gewerkt aan nieuwe reclameregels. Hij zegt: “We gaan de sms-reclamecode aanpassen. We gaan zelf duidelijk op schrift zetten wat een misleidende reclame is. En gaan duidelijk aangeven wat de grenzen zijn. Er kan voortaan geen misverstand meer over bestaan. Consumenten mogen niet misleid worden. Je mag ze verleiden met reclame, niet misleiden. Als reclame toch misleidend is, kan de sms-aanbieder voor het tuchtrechtcollege verschijnen. En als er sprake is van misleiding, krijgt het bedrijf een boete opgelegd en komt de sms-aanbieder op de zwarte lijst te staan.”

Toezicht vooraf
Volgens Jilles van den Beukel gaat de Stichting SMS-gedragscode zich actiever opstellen. “De Stichting gaat een nieuwe manier van toezicht inrichten. We gaan nu vooraf toetsen. Er komt één loket waar wij iedere dag zelf actief gaan speuren op internet, tv en kranten naar misleidende sms-reclames. Omdat we iedere dag onderzoek doen, is de pakkans groter. Nu is het zo dat we pas achteraf ingrijpen als er klachten binnenkomen over een bepaalde sms-dienst.”

Toch vindt van den Beukel dat ouders en jongeren zelf een verantwoordelijkheid hebben. “De sms-diensten voorzien in een behoefte. Jongeren vinden ringtones, wallpapers en de mop van de week leuke diensten. Samen met de stichting Mediarakkers gaan we goede procedures ontwikkelen waarmee we jongeren beter kunnen voorlichten. Het is vreemd dat veel jongeren het gevoel hebben dat ze zich niet abonneren op sms-diensten, maar ze drukken wel iedere keer op “ja” om het te bevestigen.”

Afmelden voor sms-diensten
Een paar tips om van dit soort sms-abonnementen af te komen. Ouders kunnen zelf het belgedrag van hun kinderen controleren. Geef kinderen een prepaid toestel, zodat ze niet meer kunnen besteden dan hun beltegoed toestaat. Zeker bij telefoonabonnementen kan de rekening fors oplopen. Ook kunnen consumenten hun mobieltje blokkeren voor sms-diensten. U kunt zich gratis aanmelden bij de sms-dienstenfilter, zo kun je nooit slachtoffer worden van een ongewilde sms-dienst. Ook het afmelden van een sms-dienst gaat per 1 maart 2010 eenvoudiger. Je hoeft alleen nog maar STOP te sms’en naar de 4 cijferige shortcode.


DatingBedrog.nl vindt dit een stap in de goede richting maar zag liever dat SMS diensten waarbij je via een SMS een abonnement kunt aangaan werden verboden.
Aanmelding zou alleen nog maar via een website moeten kunnen   en werken via vooraf betaald SMS tegoed ..
Alleen dan kun je oplichterij in deze SMS diensten volledig uitroeien..

*TIP* Een goede website om je te helpen van ongewenste SMS rotzooi af te komen is www.smsafzeggen.nl

Terug naar boven


Bron: RTL-Z  klik hier voor het volledige artikel

'Ongefundeerde' Consumentenbond verliest sms-rechtszaak tegen Vodafone en T-mobile

De Consumentenbond heeft een kort geding over dure sms'jes verloren.

Ongewenst
De bond sleepte telefoonaanbieders voor de rechter omdat zij klakkeloos zouden meewerken aan het innen van abonnementskosten van ongewenste sms-diensten. Vooral kinderen raken zo tot honderden euro's kwijt, stelde de bond. De rechter heeft de bond op die punten ongelijk gegeven.

Vodafone blij met de uitspraak

Uit het persbericht van Vodafone: De Consumentenbond is haar boekje te buiten gegaan en moet binnen 24 uur al haar ongefundeerde verwijten rectificeren. Dat oordeelde de President van de rechtbank Den Haag vandaag in een kort geding dat 18 januari jl. diende. Volgens de rechter heeft de consumentenbond “onvoldoende zorgvuldig, duidelijk en neutraal het persbericht opgesteld” en daarmee ten onrechte de indruk gewekt heeft dat “T-Mobile en Vodafone onterecht klakkeloos bedragen van consumenten incasseren en dat klagen daarover weinig zin heeft.”

In de rectificatie moet de Consumentenbond verder vermelden dat de bond “in de procedure niet heeft kunnen aantonen dat T-Mobile en Vodafone enige blaam treft.”

© RTLZ.nl


Met zo'n uitspraak zijn we dan mooi klaar, dit betekent dat oplichters zich nu kapot lachen omdat hun inkomsten nu door een rechterlijke uitspraak gegarandeerd zijn ..
Betekent dit nu dat alle providers hun schouders kunnen ophalen en gewoon door kunnen gaan met incasseren?  ..  geen idee ..

Diep triest

*TIP* Een goede website om je te helpen van ongewenste SMS rotzooi af te komen is www.smsafzeggen.nl

Terug naar boven


Ik zeg : trap er niet in !
Reageer niet op SMS diensten of lokkertjes naar een andere website.
Dit is veel gezonder voor je bankrekening 

O ja, geef de datingsites, waar je op zo'n advertentie reageert niet de schuld .
Die webmasters kunnen er niets aan doen dat hun website wordt misbruikt en kunnen uit de advertentie niet opmaken wat er achter zit

 

DatingBedrog.nl is op geen enkele wijze verbonden aan welke website of wat voor bedrijf dan ook
De advertenties worden verzorgd door AdSense van Google en vallen volledig buiten de verantwoording van Datingbedrog.nl
www.Datingbedrog.nl wordt gehost door Flatbox.nl maar Flatbox is niet verantwoordelijk voor de inhoud van www.Datingbedrog.nl
copyright ©2002-2009 Datingbedrog.nl