English (this is google translation of this page,and opens in a new screen. It may not be perfect but at least it gives an impression)

 


"schrijf je gratis in" ONZIN wordt nu ook gepromoot op Facebook.

Deze facebook pagina geeft de indruk dat ze de beste datingsites laten maar bij nadere beschouweing zijn het allemaal van die betaalwebsites die de zelfde truc gebruiken om je lid te maken, als je gewoon wat aan het kijken bent kan je dit een  boel geld kosten omdat deze websites vaak onduidelijk opzeg termijnen gebruiken of dat je zo maar aan een jaarcontract vast zit
 

"schrijf je gratis in" ?

Zodra blijkt dat je moet gaan betalen om je reactie te lezen, weet je dat er niets gratis aan is !! en wees niet verbaasd als de reactie stroom plotersling ophoudt als ze je centen binnen hebben..
Als een website er niet eerlijk over is dat je aan dat gratis inschrijven werkelijk geen mallemoer hebt word je bedonderd.
Het is uiteraard je eigen beslissing om door te gaan,  Maar als het ene niet klopt is er misschien meer mis..

Wees op je hoede.. een gewaarschuwd mens telt voor twee.


Artikel over mij en Datingbedrog.nl in digitale Volkskrant


Een tijdje geleden ben ik benaderd door journalist en radiomaker Maartje Duin en we hebben gepraat over dating fraude en hoe alles is begonnen.  Klik hier voor het hele artikel


foto © Io Cooman

Hoe om te gaan met datingfraude

  Datingfraude komt steeds vaker voor. Zó vaak, dat het nationale meldpunt Fraudehelpdesk er aandacht voor vraagt bij de politiek. Maar voorkomen is beter dan genezen.
Dirk geeft tips.


Single Issue Partij
Wat zou er op het programma van een partij voor alleenstaanden moeten staan? En wie vormen het electoraat? Als lijsttrekker van de Single Issue Partij blogt journalist, radiomaker en ervaringsdeskundige Maartje Duin over deze groeiende groep. Volg de partij op Facebook of Twitter.      

Kijk uit met de "Meetme" (Ontmoet mij) functie van Tagged.com.

Ik ben altijd gecharmeerd geweest van het kleine internationale sociale netwerk www.tagged.com omdat dit leuke opties had om willekeurig mensen aan te klikken om te zien of je antwoord krijgt , leuk en voor zover ik weet is dat uniek voor Tagged.

Ik schreef "had" omdat er iets is veranderd. Als je nu het spelletje speelt kun jer niet meer het profiel bekijken van de persoon die willekeurig getoond wordt.
Wat dit dus betekent dat je geen enkele manier meer hebt om te controleren of alles aan dat profiel wel klopt, is het te mooi om waar te zijn, kloppen de foto's wel, klopt de gegeven locatie wel, allemaal dingen die aanwijzingen van scammer activiteit kunnen geven.

Want scammers hebben Tagged ook ontdekt maar waren voorheen voor een oplettend oog redelijk makkelijk te ontmaskeren en ik heb er letterlijk honderden gevlagd als oplichters.. nu is dat dus niet meer mogelijk.

Ik heb Tagged hier over geschreven en dring er op aan om het profiel weer zichtbaar te maken, en heb hen er op gewezen dat ze nu de kans lopen aangeklaagd te worden omdat ze in feite mee werken om de scammer te verbergen in het leden bestand

wordt vervolgd


Van de webmaster van  scamhunter.nl: (link onderaan deze pagina)


Ik heb contact met een organisatie die onrechtmatig en oneerlijk gedrag van grote organisaties aan de kaak stelt. Op dit moment loopt er een zaak tegen Lexa en zij zoeken gedupeerden. Met honderd aanmeldingen wordt de zaak voorgelegd aan een advocaat. 

Heb je ook ervatingen met oneerlijk gedrag van lexa ? Kijk hieronder  voor meer info en sluit je aan .

http://www.crowdsuing.nl/zaken-in-onderzoek/opzeggen-lidmaatschap-lexa-dating/


"Credit websites" gebruiken nu ook chatboxen
Dat niet alleen "hetero" contact services woreden misbruikt voor misleiding is wel duidelijk inmiddels.
Nu kun je ook in (Gay en Hetero) chatboxen worden benaderd om je maar in te schrijven voor een sexdate site.

Gay Chat
(heb geen indicatie dat zij er iets mee te maken hebben mocht dat wel zo zijn hoor ik het graag)

Ik kreeg een mailtje van een gebruiker van de gay chatboox BullChat.nl waarin hij opmerkte dat elke keer het eerste berichtje wat ie ontving een "uitnodiging" was om je gratis bij GaySexPartner.nl aan te melden .
De schrijver heeft dat eens geprobeerd, een profieletje aangemaakt en binnen een paar minuten had ie anwoord, en je raadt het al: te mooi om waar te zijn en heel algemeen.|
Hij besloot te antwoorden en toen kwam de aap uit de mouw, hij moest eerst "credits" kopen voor hij kon antwoorden.
Bekend van TV durven ze  onder te zetten, maar credit websites zijn meestal niet te vertrouwen en ik zeg dus TRAP ER NIET IN of gebruik in elk geval een "weg gooi e-mail adres". Klik hier voor meer info over "credits" gebruik

De link GaySexPartner.nl werkt, kijk voor je zelf, ik ben wel eens nieuwsgierig of hier iemand ooit en echte date heeft gehad

De Link naar BullChat.nl werkt omdat ik geen indicatie heb dat zij er iets mee te maken hebben, maar dat kan veranderen natuurlijk

 


 

 


 foto: russianwomenprofiles.com

Kijk uit met Oost Europese Profielen
De kans is groot dat je met georganiseerde misdaad te maken krijgt !

Je komt ze overal tegen, ongevraagd in je e-mail, op sociale netwerken, op dating sites het enige wat ik er over kan zeggen GOOI ZE WEG , gewoon niet eens lezen, het is een grote kans om kompleet aan de grond te raken, het is in de meeste gevallen georganiseerde misdaad die deze websites beheert en de spam doorstuurt.


Deze link brengt je naar een engelstalige pagina die russian-dating-scams haarfijn uitlegt.
Voor zover ik heb kunnen natrekken is russianwomenprofiles.com een bonafide website die bezoekers duidelijk inlicht over russische dating scams en waar je op moet letten, maar hou je aan de datingbedrog stelregel: maak NOOIT geld over. Russische vrouwen zijn heel goed instaat om hun bezoek aan jou zelf te betalen.

Wil je weten hoe het in z'n werk gaat met die criminelen?
Klik hier
voor een MIRA rapport van onze partner Mira Recherce


Oplichters op instagram

Bron: Tros Opgelicht !?

Sociale media is niet meer weg te denken uit ons leven. We twitteren, facebooken en appen de hele dag door. Ook doen we steeds meer zaken online en daar maken oplichters dankbaar gebruik van. De sociale druk om ook mee te doen is bijzonder groot. Jongeren zoeken altijd weer nieuwe platformen. Op hele jonge leeftijd worden ze al geconfronteerd met sociale media.

Bij Instagram wisselt men digitale foto's en video's met elkaar uit via mobiele app's. Onlangs nam Facebook de populaire app Instagram over. Meer dan 300 miljoen gebruikers delen foto’s en video’s met elkaar. Popsterren als Anouk of Rihanna maar ook veel jongeren geven via Instagram een kijkje in hun eigen leven. En deze populariteit hebben oplichters ook in de gaten. Bij Instagram deel je alleen maar foto's maar er zit veel kracht achter een foto. Bovendien voelt het erg vertrouwt, want ook je vrienden en vriendinnen hebben een account. 

Meer: opgelicht.nl


Tip van Erik Arts: een overwinning van de consumentenbond:

bron: telegraaf.nl


Stalking rijst de pan uit !

Een fenomeen dat de datingwereld steeds meer bezig houdt is stalking

.DatingBedrog Partner Mira Recherche werkt mee aan het tv programma ‘Gestalkt’ van SBS6 vanaf maart volgend jaar weer op de buis gaat komen.
Heb je errvaring met stalkers wil je je verhaal kwijt  KLIK HIER
meer informatie .

 

Wat is STALKING ?

Het is bekend dat beroemdheden regelmatig worden gevolgd of opgewacht door fans. In extreme gevallen kan dit uitmonden in stalking. Maar ook als je geen beroemdheid bent, kun je het slachtoffer worden van stalking. Vaak is dit het gevolg van een beëindigde relatie, waarbij een van de partijen zich niet bij de beëindiging wil neerleggen en contact blijft zoeken met de ander. Dit kan zich uiten in de vorm van bellen, sms'en of het versturen van elektronische of reguliere post.

Lees meer over stalking:
 


 


Verhalen en zaken van onze partner Mira Recherche Klik hier
of op de link in het zij menu.


 


Afrikaans scammer offensief op tagged.com

Ken je Tagged ?
Tagged.com is een van de kleinere sociale netwerken en een hele leuke plaats om nieuwe mensen te vinden, het is een Amerikaanse website maar heeft ook een Nederlandstalige afdeling met Nederlandse leden.
Als je op zoek bent naar een date of een relatie, omdat het hele leuke mogelijkheden biedt om andere leden aan te klikken, is het in mijn ogen een betere optie dan een dating site,
Zoals bijvoorbeeld  in een soort spelletje dat "ontmoet mij" (meet me) heet, waarbij je dan willekeurige leden krijgt te zien in de leeftijd en voorkeur instellingen die je zelf hebt bepaalt en kunt gewoon JA of NEE klikken en dan krijg je weer een volgende te zien.
Als de ander dan ook op Ja klikt heb je een "match" en kun je bijvoorbeeld contact gaan zoeken .

Het is een hele leuke website maar dat hebben afrikaanse oplichters ook ontdekt.

Uiteindelijk is de strategie het zelfde als altijd.
Ze maken een vals profiel aan met een mooie foto van één of ander m/v foto model en gaan op jacht naar doorgaans alleen staande oudere mensen ..
Ze gebruiken daarbij vaak gebrekkig Engels of Nederlands via een online vertaal service maar vallen daarbij vaak gauw door de mand.
Ze vinden hun prooi vaak ook door dat spelletje "ontmoet mij" maar ook door rechtstreeks door de leden te browsen en sturen dan een mailtje..

Je moet altijd naar het profiel gaan en op bepaalde dingen letten:

  1. Als het een nieuw profiel is = oppassen

  2. Als het leeftijds verschil idioot groot is = oppassen

  3. Als het te mooi lijkt om waar te zijn, sexy foto's = oppassen

  4. Let op rare plaatsnaam combinaties als: "Amsterdam,Ghambia" = je wordt bedronderd (ooit van Amsterdam in Gambia gehoord ? .................nou ik ook niet )

  5. Als de foto te mooi is om waar te zijn, lees even verder .

Er is een heel leuk gereedschapje voor je web browser en dat zoekt waar die plaatjes nog meer staan, onder wat voor naam dan ook.. Omgekeerd zoeken heet dat.
Ik weet dat dit als toevoeging voor Firefox en Chrome bestaat, maar gebruikers van Internet Explorer moet ik teleurstellen (als er wel zoiets bestaat hoor ik het graag)

Persoonlijk prefereer ik Firefox van Mozilla omdat dat een open source programma is en geen financiële banden heeft met wat voor producent dan ook.
Hierdoor heeft het de meeste toevoegingen (add-ons) die in het belang zijn van de gebruiker, en niet van een  producent.
Omdat ik deze nuttige toevoegingen niet voor Microsoft Internet Explorer kan vinden gebruik ik deze browser niet meer, maar dat is een persoonlijke keuze.

Om deze dingetjes toe te voegen (gratis):
Voor Firefox gebruikers    : https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/
Voor Chrome gebruikers   :https://chrome.google.com/webstore/ 

Je klikt dan op de foto met je rechtermuis knop en kiest dan voor [Search image by Google] en in een nieuw tabblad komen alle zoek resultaten en als je dat plaatje in een porno galerij ziet, weet je direct of je word genept.

Maar pas op, er zijn uitzonderingen
Leden die een ander tagged spelletje doen waarbij je elkaar kunt "kopen" als "huisdier", hebben vaak ook een heel mooie foto, maar een blik op het profiel maakt dan ook direct duidelijk dat je niet met een oplichter hebt te maken en deze leden zullen vrijwel nooit zelf contact zoeken..


Je kunt die website helpen met het bestrijden van oplichters, sinds enige tijd staat er een "report" link op elk profiel, en daarmee kun je heel eenvoudig oplichters raporteren, en natuurlijk helpt een krabbel met een plaatje als dit te plaatsen ook:

         
ware grootte 400x518           ware grootte 825x1068

 


Credits kopen om contact te krijgen?
Bekijk het even ...

Het regent klachten over websites die mensen aan het lijntje houden met niet bestaande mooie dames die je geweldig vinden en dan graag contact willen, maar dan komt de aap uit de mouw en moet je eerst "credits" kopen om te kunnen antwoorden.
Op zich is dit niet een raar systeem als het om echte contacten zou gaan, tja die paar centen is je veiligheid wel waard tot je zeker weet dat je iemand goed genoeg  vertrouwt om je e-mail adres te geven..
Maar er zijn er veel malafide = onbetrouwbare websites die het credit systeem gebruiken en dan krijg je allerelei excuses waarom je vlam niet wil e-mailen en ga zo maar door en je bent dan vaak 60 euro armer wanneer je in de gaten krijgt dat je een poot uit gedraaid bent .
 
MIjn ervaring , gezien het aantal klachten, is dat echt het merendeel van deze websites het credit systeem hanteren om mensen uit te melken met niet bestaande profielen, Ik moet betrouwebare websites met dit systeem nog vinden..

Lees hier de persoonlijke ervaring van een van de Datingbedrog Lezers

Bekijk ook  het Karel van H artikel maar eens lager op deze pagina


Als je denkt dat dating oplichters alleen op dating sites zitten, heb je het goed mis ook op Facebook Google+ en noem maar op zul je ze vinden, lees dit maar eens van iemand die gelukkig het gezonde verstand har om z'n geld in z'n zak te houden.


Datingbedrog nu ook voor gericht onderzoek

Ik krijg veel vragen of ik mensen kan helpen in hun speurtocht naar "hun" oplichter
En ik ben eerlijk,.omdat ik daar eigenlijk helemaal geen tijd voor heb verstand van heb, ben ik een website partnerschap aangegaan met  Particulier Recherchebureau MIRA in Eersel 
Deze hulp in roepen is natuurlijk niet gratis maar om een oplichter te vinden die je voor 50.000 euro heeft getild is het natuurlijk het overwegen waard.  Klik op onderstaande banner (of de menu link) voor meer informatie :

 


Oplichter Karel van H
eindelijk achter de tralies

4 januari 2014

Al 12 jaar zit ik achter deze etterbak aan : Karel van H , hij leek onaantastbaar
Dit stuk vreten dreigde me in 2002 zelfs met een advocaat maar eindelijk is hij opgepakt en veroordeeld tot 18 maanden cel

DENDERMONDE - Een 52-jarige man uit Putte is in Dendermonde veroordeeld tot 18 maanden cel. Hij maakte onder meer valse seksadvertenties.
Erotische getinte afspraakjes zijn bijzonder gewild, zeker voor Karel V.H. (52) uit Putte. De man beheert een datingwebsite voor sekspartijtjes en probeert daar zoveel mogelijk gegadigden naartoe te lokken. Om daar in te slagen, probeerde hij in februari en maart van 2011 ook de website van een concurrerende collega uit Dendermonde te boycotten. V.H. maakte een vals profiel aan op die website en bood zo allerhande diensten aan. Hij stelde zich voor als een ‘sexy jongedame’ of als een koppel dat op zoek was naar een stomend afspraakje. Maar wie op het profiel klikte, werd meteen doorgestuurd naar de betaalwebsite van V.H. zelf.

Via het valse profiel stuurde V.H. ook spammails naar de 1.800 gebruikers van de concurrerende website. Toen de beheerder van de concurrerende website de sluikreclame in de gaten kreeg, stuurde hij V.H. een factuur op. Maar in plaats van een betaling kreeg de man verboden reclame voor seks met minderjarigen op zijn website. Ook daar bleek V.H. achter te zitten.

Het Openbaar Ministerie had een celstraf van 18 maanden gevraagd. De rechter ging op die eis in. V.H. zelf had zelf vrijspraak gevraagd. Volgens de man had hij nooit advertenties op de site van zijn collega geplaatst, en had hij bovendien zelf aangifte gedaan over de fraude op de site.

bron: nieuwsblad.be

Al 12 jaar dus, De praktijken van deze oplichter waren mede een reden van het oprichten van deze website wil je meer weten? kijk hier maar eens in de oude doos
Hoe dan ook hij heeft eindelijk eens zijn verdiende loon al heb ik zo het idee dat we niet van dit sujet  af zijn


Afrikaanse oplichters
Nog steeds een reden om goed uit te kijken !

419 fraude (vanwege de telefoon code van Nigeria ) gaat over oplichters  die opereren vanuit bijvoorbeeld Nigeria, Ivoorkust en Gambia, zijn vanwege hun land niet of nauwelijks aan te pakken ..
Werkten ze eerst vanuit dating sites en e-mail (doen ze nog steeds), het werk terrein is nu verschoven naar  de sociale netwerken zoals Facebook Hyves Tagged en Netlog om maar een paar te noemen..
Meestal gaat het verhaal over een erfenis lees dit maar eens :

Bron: Tros Opgelicht?!
zondag, 21 april 2013 18:55

Een 48-jarige vrouw uit het Zeeuwse Reimerswaal is voor enkele tienduizenden euro's opgelicht via Facebook. Dat meldde de politie zaterdag.

De vrouw kreeg een privébericht op Facebook waarin een man zich voordeed als advocaat en notaris. Hij vertelde de vrouw dat er een familielid in Afrika was verongelukt en dat zij een bedrag van 4,5 miljoen euro zou erven. Hiervoor moest ze wel eerst wat geld overmaken voor de administratiekosten.

De vrouw heeft de afgelopen weken diverse keren geld overgemaakt, in totaal enkele tienduizenden euro's, maar zij kreeg toch argwaan en deed na overleg met haar bank aangifte van oplichting. Van een verongelukt familielid was geen sprake en de advocaat/notaris was in rook opgegaan.

Meer over buitenlandse oplichters hier en hier


Oude bekende techniek
(in een nieuw jasje)


contactmaken.nl (trap er niet in !)

De oplichters zitten op diverse gratis sites en vandaar uit wordt je automatisch doorgesluisd naar Contactmaken.nl, waarbij je moet inloggen. En zoals men vaak te voren weet kijk je dan niet echt naar de wat moeilijk te vinden algemene voorwaarden!!
Je wordt in no-time gelokt (omdat de dame nog wat angstig is) naar de bekende vooraf betaal - SMS methode (via Stichting Derdengelden Target Media,  m.b.v. smoesjes: computer stuk of geen computer, dus geen mailcontact mogelijk) Er komt absoluut geen date en het kost je zo honderden euros.  Kijk hier eens en zie hoeveel het overeenkomt met die gevallen uit de oude doos

Alleen zijn ze niet te pakken omdat er in de voorwaarden staat:

  aanbieding van zogenaamde "adult entertainmentdiensten" op basis van fictieve content. Fysieke afspraken zijn niet mogelijk 

klein he ? die lettertjes.... zonder vergrootglas: aanbieding van zogenaamde "adult entertainment diensten" op basis van fictieve content. Fysieke afspraken zijn niet mogelijk  Ja slim zijn ze wel die rakkers, en maar incasseren intussen....

Hoe dan ook het is oplichterij

Meer: opgelichtopinternet.nl


Russische Dating in e-mail

Heb je dat al eens gehad ? je krijgt e-mailtjes in je mailbox van dating services waar je nog nooit van hebt gehoord.
Om maar een paar te noemen e-Dating , USDating service , REAL-Dating, FreshDating en zo zijn er nog al wat verschillende namen in omloop
Deze onverwachtte e-mailtjes  zien er allemaal min of meer zo uit :

De kleur kan wel wat eens wat verschillen maar het idee is allamaal het zelfde en ze komen allemaal uit Rusland..
Als je op de foto link klikt kom je op een foto pagina uit met een wonderschone Russische jongedame en die foto's zijn in de meeste gevallen van bekende russische modellen, actrieses of artiesten, ze gaan er gewoon van uit dat wij die hier toch niet kennen.
Wel je kent het verhaal wel, negeren en weggooien die mailtjes want het is allemaal fake

Ik heb een nieuwe pagina gemaakt waar ik ga uitleggen hoe je zelf kunt testen of foto's echt zijn of niet klik hier om daar naartoe te gaan of gebruik te link "tips en trucs"  in het menu aan de linker kant
 


Leuke link waar je je ei ook kwijt kunt :

  

Wederom:
" Schrijf je gratis in"
reclame onzin

Alweer adverteren websites op radio en TV met de zelfde misleidende reclame slogan "NU schrijf je GRATIS in" alsof het iets nieuws is , geloof me het is een reclame truc, je hebt totaal niets aan dat gratis lidmaatschap.

Meer weten? kijk hier : Misleidende websites
  

Als datingsites gaan spammen via gestolen e-mail adressen is er iets behoorlijk niet in de haak.
Met SnelVreemdgaan.nl is wel behoorlijk wat mis !

Al geruime tijd regent het werkelijk bakken met klachten over zogenaamde "vreemdgaan"datingsites die je mailbox vullen met spam, sneller dan je spam filter het kan verwijderen. Dat komt omdat ze via honderden verschillende mail servers en gestolen e-mail adressen worden verstuurd en de titel is altijd zoiets als dit :

Hoi Bobo, mijn feestje heeft je iets gestuurd  

Waar hier Bobo staat ,  komt jouw naam en dat is hoogstwaarschijnlijk de Nick van een website waar je je hebt ingeschreven ooit ... mijn feestje is gewoon de nick van de (niet bestaande)  persoon die je zogenaamd iets heeft verstuurd .. de boodschap tekst ziet er zo uit :

Ik hoef je natuurlijk niet te vertellen dat mijn feestje of wat voor andere namen daar allemaal staan zo nep zijn als maar kan. Ik heb inmiddels al over de honderd fake mailtjes met evenveel fake namen gekregen in het e-mail dat ik er voor gebruik  Alle mail van deze website is nep, alleen bedoeld om jou lid te laten worden van deze fake website..

Om er achter te komen welke website ze de nicks en e-mail adressen levert denk er eens aan waar je die nick hebt gebruikt en mail het me (mail wordt altijd vertrouwelijk behandeld) hier of via de face book pagina...  mijn handen jeuken om dit stel aan te geven met hun vervuiling !

SnelVreemdgaan  heeft óók het datingbedrog adres gevonden en ook daar heb ik heb al iets van 250 ja je ziet het goed:  >TWEEHONDERDVIJFTIG < soortgelijke spam mailtjes gekregen met allerlei verzonnen namen ..

Trap er niet in !

Klik hier voor meer informatie


Partner websites :

 


Partner en Particulier Recherchebureau voor gericht onderzoek


Collega website


Wist je dat 99% van de "erotische" Datingsites pure fake is ?
Kijk maar eens op deze zeer informatieve website


Link partner:


Leuke vergelijking site
.

 


DatingBedrog is een non profit consumenten website. De advertenties zijn  van google adsense om iets van de kosten te dekken.  Wilt U het werk van Datingbedrog steunen met een kleine financiële bijdrage kunt U dat doen met onderstaande donatie knop.

Uw steun wordt enorm op prijs gesteld


COOKIES
Datingbedrog verstuurt géén cookies en slaat ook op geen enkele wijze bezoekers gegevens op
.

De datingbedrog stelregels:

Maak nooit geld over aan iemand die je niet persoonlijk kent !
Geld over gemaakt via Western Union of Moneygram ben je KWIJT
Correspondeer via de website waar je op staat en wordt benaderd
Op deze manier is je gewone e-mail adres (meestal) veilig voor oplichters
Geef NOOIT je telefoonnummer en/of huis adres voor je helemaal zeker bent
(spreekt voor zich)
Doe aangifte bij de politie als je bedonderd bent
Met een proces verbaal in de hand sta je sterker

 


Sluit je aan en help mee oplichters te bestrijden